Microsoft пусна бета на Exchange Server 2010

Бета версия на Microsoft Exchange Server 2010 е достъпна за даунлоуд от днес, съобщи софтуерната компания.
Новият сървър е част от семейството продукти за интергрирани комуникации на Microsoft. Чрез него компаниите могат да намалят разходите за комуникация, да повишат продуктивността на служителите и да променят начина за архивиране на електронната поща.
Microsoft Exchange Server 2010 е първият от ново поколение сървъри, с възможност да бъде използван от клиентите както на място в техните компании, така и като онлайн услуга. Тази версия на продукта предлага нови интегрирани функции за архивиране на електронната поща и намаляване на разходите за комуникации.
Границата между офиса и дома вече се размива, хората искат да имат по-голям избор и гъвкавост за това как, къде и кога да работят”, заяви Крис Капосела, старши вице-президент на дивизията Microsoft Office.
С новата гама продукти различни хора могат да си сътрудничат в работата по проекти, независимо от това къде се намират. ИТ специалистите могат да изберат да инсталират и управляват сървърите на място при тях или в „облака”, а разработчиците получават повече възможности за създаване на иновативни решения и постигане на ръст бизнеса си”, добави Капосела.
Microsoft набляга на няколко ключови възможности в новия си продукт: по-ниски разходи с по гъвкави възможности за имплементация и управление; защита на информацията и посрещане на регулаторните изисквания с новия начин за архивиране на електронната поща; и подобряване на продуктивността на потребителя чрез нови инструменти.
Exchange 2010 предоставя еднакви възможности на организациите, независимо дали се използва на място при тях или като услуга от Microsoft и нейни партньори.
Сървърът предлага вградена архивация на електронната поща. Новото решение прави много по-лесно съхранението и проверката на имейл комуникацията от организациите, отговаряйки на изискванията за съответствие, както и на правните и регулаторни изисквания към електронните документи.
По-късно тази година и в началото на следващата Microsoft ще представи продуктите Office 2010, SharePoint Server 2010, Visio 2010 и Project 2010. Тази гама от продукти е създадена така, че да даде последователен изглед на потребителите върху приложенията, независимо от използваното от тях устройство. Те ги улесняват значително и в създаването и редактирането на документи, както и при съвместна работа на различни екипи, без значение от географското им разположение.
Exchange Server 2010 ще бъде наличен през втората половина на 2009-та година. Останалите продукти от офис гамата на Майкрософт са планирани да влязат в стадий на технически преглед през последното тримесечие 2009-та година и пуснати в производство през първата половина на 2010 г.

Коментар