SpaceX получи важно разрешение за мисията до Марс

Starship е корабът, с който Илон Мъск възнамерява да колонизира Марс
(снимка: SpaceX)

Частната аерокосмическа компания SpaceX получи във вторник окончателно разрешение за изграждане на изследователски и производствен комплекс на площадка в пристанищната зона на Лос Анджелис, съобщи Ройтерс.

Общинският съвет в Лос Анджелис гласува единодушно за изграждане на съоръжението. Това е ключов обект в проекта на SpaceX за създаване на междупланетен космически кораб Starship.

Дейностите ще бъдат ограничени до изследвания, проектиране и производство на компоненти за космически кораби. Създаденият космически кораб ще бъде транспортиран от пристанищния комплекс до мястото на изстрелване (космодрума) на баржа или кораб.

Решението на властите ще позволи на SpaceX да наеме 12,5 акра (5 ха) земя на остров Терминал за изграждане на изследователски и производствен комплекс. Първоначалният наем е 1,7 милиона долара годишно, с възможност за разширяване на наетата площ до 19 акра (7,7 ха).

SpaceX, ръководена от Илон Мъск, планира да започне колонизацията на Марс през 2024 г. Очаква се два пилотируеми кораба да закарат първите заселници на Червената планета, които да подготвят базата за бъдещите колонизатори.

Коментари по темата: „SpaceX получи важно разрешение за мисията до Марс”

добавете коментар...

  1. Ку-Ку

    “Решението на властите ще позволи на SpaceX да наеме 12,5 дка (5 ха) земя”

    12.5 Декара = 1.25 Хектара

Коментар