Google Earth проработи и в браузъри, различни от Chrome

Уеб услугата Google Earth вече може да се ползва в различни браузъри
(снимка: Google)

Google сбъдна мечтата на потребители, които по една или друга причина не желаят да използват браузъра Chrome, но са привързани към услуги на интернет компанията като Google Earth.

Освен на Chrome популярната уеб-базирана услуга вече е достъпна на браузъри Microsoft Edge, Firefox и Opera, след като Google обяви, че разширява поддръжката на Google Earth.

Google пусна уеб версията на Earth през 2017 г., но досега само потребители на Chrome можеха да се възползват от услугата. От тази седмица Google Earth може да се ползва и в браузъри Edge, Firefox и Opera.

Това стана възможно чрез преместване на Google Earth за Chrome върху WebAssembly (Wasm) – уеб стандартът на W3C за въвеждане на естествен (native) код в мрежата, уточняват от Google. Първоначално Google Earth стъпваше на Native Client (NaCI), което беше решение само за Chrome.

Разработчиците предупреждават, че услугата все още не е напълно пригодена за останалите браузъри и е възможно да не работи перфектно. Планира се поддръжка на Google Earth и за браузър Safari.

Коментар