Лекарство за коронавирус оскъпи за кратко Fujifilm

Стойността на Fujifilm регистрира колебания заради лекарството Avigen
(снимка: Fujifilm)

Съобщение за ефикасността на лекарство, произведено от Fujifilm за лечение на коронавирус, предизвика поскъпване на акциите на японската компания. Растежът беше бърз, но краткотраен и ценните книжа на производителя паднаха дори под първоначалните нива.

По-рано тази седмица акциите на Fujifilm Holdings се покачиха с 8,8%, след като японският министър на здравеопазването Кацунобу Като обяви плановете на правителството да препоръча лекарството Avigan за лечение на коронавирус COVID-19, предаде Блумбърг.

Поскъпването на Fujifilm дойде на фона на спад от 4,2% на японския индекс Topix Japan – най-големият от декември 2018 г., поради нарастващата загриженост от избухването на епидемията от коронавирус.

Avigan е използван в миналото и за лечение на ебола. Според министър Като, тестването на лекарството е показало положителен ефект при леки и безсимптомни случаи на коронавирус. Това веднага се отрази на акциите на Fujifilm.

Към края на седмицата обаче ценните книжа на японския производител загубиха част от стойността си и дори паднаха до по-ниски нива, отколкото преди обявяването на ефективността на лекарството.

Коментар