Huawei преговаря за достъп до App Bazaar с 400K приложения

Смартфоните Huawei може да получат достъп до 400 000 приложения в App Bazaar
(снимка: CC0 Public Domain)

Huawei продължава да търси варианти за излизане от сложната ситуация, в която се намира, поради санкциите на САЩ. Основният проблем на китайската компания е невъзможността да си сътрудничи с Google и Play Store, в резултат на което намалява търсенето на нейните продукти и услуги.

Huawei активно развива собствен магазин за приложения, но компанията е склонна да използва решения от трети страни и е отворена към партньорства, особено ако те се основават на характерни особености  на местните пазари.

Какво общо имат смартфоните IndusOS и Huawei? Според различни източници, Huawei води преговори с индийската компания OSLabs за използване на нейния магазин за приложения App Bazaar, който е интегриран в IndusOS.

App Bazaar съдържа над 400 000 регионални приложения на 12 езика, говорими в Индия, включително хинди, гуджарати, маратхи, тамил и телугу. Първоначално App Bazaar е интересен за Huawei в рамките именно на индийския пазар, но компанията преговаря с OSLabs и за международно сътрудничество.

Интересен факт е, че Фондът за рисков капитал на Samsung притежава 20-процентен дял в OSLabs.

Стоян Букович

Стоян Букович

Коментари по темата: „Huawei преговаря за достъп до App Bazaar с 400K приложения”

добавете коментар...

  1. Oblasta

    Huawei станаха жертва на търговската война между САШ и Китай. Аз от 4 години ползвам P10, P20 а сега P30 и съм много доволен от качеството.

  2. Jbl

    Ама нали бяха много велики тия смешки!

Коментар