USB флаш предпазва от изтичане на данни

Нова технология на Fujitsu Laboratories може значително да подобри сигурността на фирмените данни. Решението, базирано на USB флаш памет, предпазва от изтичане на ценна информация.

Технологията е способна да забрани достъпа до USB паметта и качване на файлове в мрежите за споделяне. Иновационното USB устройство може да унищожи информацията, съхранявана на него, след определен период от време, както и да я копира на защитен сървър на компанията.

Всички тези възможности са предпоставка за създаване на сигурна офис среда за съхранение и работа с конфиденциални данни.

Разработката, която все още е на етап прототип, използва собствен процесор и батерия. При включване на устройството към неоторизиран компютър или след изтичане на определено време, всички данни, съхранявани на него, се изтриват автоматично.

Специален софтуер проследява активността на USB портовете и пренасочва всички файлове на заделен за целта сървър, като по този начин се избягва копирането на конфиденциални данни.

Файловете на USB флаша не могат да бъдат изпращани по електронна поща, в мрежите за споделяне или записвани на твърдия диск на РС-то.

Коментар