WhatsApp въвежда защита на резервните копия с парола

Популярният месинджър WhatsApp става по-сигурен за потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

В опит да повиши сигурността на комуникациите, месинджърът WhatsApp вече ще позволява на потребителите да защитават резервните копия на своя чат с помощта на парола.

Чат приложението, притежавано от Facebook, е критикувано силно заради многобройните нарушения на сигурността, но сега изглежда, че компанията наистина обръща сериозно внимание на поверителността на потребителите.

Актуализацията, която позволява защита на резервните копия с парола, ще бъде достъпна първоначално само за бета потребители. В момента функцията се разработва и след като бъде внедрена, нито WhatsApp, нито Facebook ще имат достъп до чат съобщенията.

Но ако забрави паролата си, потребителят няма да може да получи достъп до резервното копие на своя чат, когато влезе от ново устройство.

Междувременно WhatsApp представи дългоочаквана от потребителите функция за тъмен режим. В момента тя е налична единствено за бета потребители на приложението. Притежателите на Android 10 или iOS 13 устройства автоматично ще получат темата за тъмния режим на устройствата си.

„Тъмният режим на WhatsApp е предназначен да намали напрежението на очите при слаба осветеност. И се надяваме да помогне за предотвратяване на онези неудобни моменти, когато телефонът ви осветява стаята”, пише в блога си WhatsApp.

„За да активирате тъмния режим, трябва да актуализирате [чат приложението] до най-новата версия на WhatsApp”, уточняват от разработчика.

Стоян Букович

Стоян Букович

Коментар