Archer C80 – нов рутер за гигабитови скорости


Archer C80 e двубандов рутер, съвместим с безжичния стандарт 802.11ac
(снимка: TP-Link)

TP-Link пуска в България рутера Archer C80, който осигурява скорости до 1900 Mbps. Full Gigabit устройството е съвместимо с безжичния стандарт 802.11ac, предлага Wave2 Wi-Fi производителност и разполага с MU-MIMO технология.

Archer C80 е Full Gigabit е двубандов – работи в честотните ленти 2,4 GHz и 5 GHz. За по-прости задачи, които не изискват висок интензитет, като изпращане на електронна поща или уеб сърфиране, е подходяща 2,4 GHz-овата честотна лента, а за дейности, като онлайн игри или 4K/8K UHD стрийминг –  5 GHz-овата лента.

С помощта на технологията Beamforming и 4-те външни антени, Archer C80 открива свързаните устройства и насочва силата на безжичния сигнал към тях, дори ако те са далече от рутера, за да осигури покритие в целия дом.

Функцията Smart Connect помага на маршрутизатора автоматично да превключва връзката на всяко устройство към най-добрата свободна Wi-Fi лента, докато Airtime Fairness възпрепятства по-старите устройства да забавят скоростта на мрежата.

За директни връзки маршрутизаторът Archer C80 разполага с 5 порта, всички Full Gigabit, от които един WAN и 4 LAN, предназначени за устройства като смарт телевизори, конзоли или персонални компютри.

Archer C80 разполага с 5 порта, всички Full Gigabit, от които един WAN и четири LAN
(снимка: TP-Link)

Благодарение на 3×3 MIMO технологията, Archer C80 е в състояние да предава и приема данни в три потока. Компютрите, които разполагат с функцията MIMO 3×3 са съвместими с рутера Archer C80 и разполагат с много по-добра производителност спрямо маршрутизаторите MIMO 2×2. Повече устройства са в състояние да изпращат и получават данни в най-добрата свободна лента.

Друга функция на новия Archer C80, е „Родителски контрол”, чрез която потребителите могат да блокират неподходящо съдържание и да задават дневни ограничения на времето, в което децата прекарват онлайн.

Рутерът поддържа Access Point Mode, IPv6, конфигуриране на специализирана мрежа за гости, Quality of Service, облачна услуга и операционна система VxWorks. Моделът се предлага на препоръчителна цена от 161,90 лв. с ДДС и три години гаранция.

Коментар