Расте търсенето на устройства за мрежова сигурност

Защитните стени движат ръста на пазара на устройства за мрежова сигурност
(снимка: CC0 Public Domain)

Търсенето на устройства за мрежова сигурност е нараснало значително през последното тримесечие на 2019 г., сочи доклад на анализаторската компания IDC. Този пазар расте както в парично изражение, така и по брой продадени устройства.

В периода октомври-декември 2019 г. в световен мащаб са продадени почти 1,31 милиона устройства за сигурност. Ръстът спрямо четвъртото тримесечие на 2018 г. възлиза на 21,1%, според анализа на IDC.

В стойностно изражение пазарът нараства с 9,4%, достигайки 4,8 милиарда долара. За сравнение, година по-рано пазарът се оценяваше на 4,4 милиарда долара. За високия ръст допринася силното търсене на защитни стени.

Пазарен лидер в сегмента е Cisco с приходи от 757,5 милиона долара и дял от 15,8% за разглеждания период. На второ място е Palo Alto Networks с 644,7 милиона долара и 13,4%. Fortinet затваря челната тройка с приходи от 528,3 милиона долара и дял от 11,0%.

Съединените щати остават най-големият потребител на устройства за сигурност: на американския пазар се падат 38,2% от всички продажби, подчертава докладът.

Коментари по темата: „Расте търсенето на устройства за мрежова сигурност”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Nokia е взела 500 млн. долара заем от ЕИБ

  2. Saevar

    а кои са другите дето пише с над 2,4 милярда приходи в този бизнес … като цяло Cisco и Palo Alto са много прехвалени но това е мое мнение….

Коментар