Lanberg Wi-Fi камера осигурява лесно видеонаблюдение

SM01-OCB20 идентифицира обекти, движещи се в радиус до 8 метра от устройството
(снимка: Lanberg)

Нов модел Wi-Fi камера обяви полският бранд Lanberg, част от портфолиото на компанията Impakt, която вече присъства на българския пазар с марки като Genesis, Fury и Ugo. Моделът SM01-OCB20 е устройството за универсална употреба, с лесно инсталиране.

Производителят е оборудвал камерата с магнитен държач, така че да се монтира върху различни повърхности в дома и извън него, без пробиване или използване на двойно залепваща лента.

Физическо свързване към източник на захранване или интернет също не е необходимо, тъй като умната камера на Lanberg е оборудвана с Wi-Fi модул и захранване. Това позволява на камерата да бъде достъпвана през мрежата от всяка точка на света.

Вградената 4000 mAh батерия осигурява до два месеца работа при едно зареждане, което на практика прави смарт камерата напълно безжична.

SM01-OCB20 има сертификат IP65 за водо- и прахоустойчивост, благодарение на което може да се ползва и навън, а високото качество на изображението се гарантира от Full HD сензор, допълнително поддържан през нощта от IR LED светлини.

SM01-OCB20 е водо- и прахоустойчива, благодарение на което може да се ползва и навън
(снимка: Lanberg)

Моделът разполага и с вграден сензор за движение, който идентифицира обекти, движещи се в радиус от 8 метра от устройството. По този начин камерата може да изпрати уведомление заедно със запис до потребителя – например, преди някой да се приближи до входната врата.

SM01-OCB20 поддържа двоен стрийминг, което означава, че може да записва изображения на карта памет и да осигурява достъп до камерата на живо по едно и също време.

Умното устройство може да се управлява с безплатното приложение Tuya за смартфони с Android и iOS. То позволява на потребителите бърза конфигурация в рамките на 1-2 минути и възможност за свързване с други IoT устройства.

Приложението е локализирано, за да е в помощ и на онези потребители, които имат проблеми с навигацията на чужди езици. По подразбиране, камерата е съвместима с протокола IFTTT и поддържа Google Home и Amazon Alexa.

Смарт камерата SM01-OCB20 ще бъде налична на българския пазар от второто тримесечие на годината на цена  от около 150 лв. с включен ДДС, съобщиха представителите на Impakt.

Коментар