WiFi смарт контакт от Lanberg намалява сметките за ток

SM01-WP10 е решение за интелигентно използване на захранването в дома
(снимка: Lanberg)

Нов модел WiFi смарт контакт SM01-WP10 въвежда на пазара полският бранд Lanberg, част от компанията Impakt, която вече присъства у нас с марки като Genesis, Fury и Ugo. Устройството е предназначено за потребители, които търсят решение за интелигентно използване на захранването в дома си с възможност за контрол на потреблението и отдалечено управление с цел намаляване на сметките за електричество и грижа за околната среда.

SM01-WP10 предоставя редица полезни функционалности за потребителите като мониторинг на използваната енергия за свързани устройства. Безплатното приложение Tuya Smart App позволява проверка на текущо и минало потребление под формата на лесни за разчитане графични изображения, задаване на график на потребление и определяне на работни периоди чрез наличната таймер функция.

SM01-WP10 има вграден предпазител, който автоматично го изключва в случай на претоварване
(снимка: Lanberg)

Според производителя, процесът по инсталация и конфигурация отнема около 1-2 минути. Устройството се свързва с локалната мрежа през Wi-Fi интерфейс, използвайки стандарт 802.11b/g/n с работна честота 2,4 GHz. Включена е и поддръжка на IFTTT, смарт колонки Google Home и Amazon Alexa.

Смарт контактът разполага и с интелигентно решение под формата на LED светлинна индикация, която показва текущия работен режим и улеснява намирането му в тъмни помещения.

SM01-WP10 е изработен от незапалими материали и е снабден с вграден предпазител, който автоматично го изключва в случай на претоварване. Устройството ще се продава на цена от около 30 лв. с включен ДДС. Наличности се очакват в началото на 2020 г.

Коментари по темата: „WiFi смарт контакт от Lanberg намалява сметките за ток”

добавете коментар...

  1. някой

    да интересно как намалява сметката за ток? ако включа нещо, което работи постоянно? пълни глупости са това да е свързано с интернет. утре някой ще продава тоалетни казанчета с wi fi които ще пестят вода!!!

  2. Anonymous

    Не разбрах как точно намалява сметката за ток. Като ми казва за какво храча ток ли? Аз и без него си знам

  3. Б. Георгиев

    И как ( по какъв начин) ще работи?

Коментар