Tenda SP3 – Wi-Fi контакт за умния дом

Tenda Smart Wi-Fi Pluж е достъпно решение за управление на домашните смарт уреди
(снимки: TechNews.bg)

Доскоро екзотика, умният дом вече се превърна в реалност за много хора. В жилищата постепенно се настаняват новите смарт джаджи, които ни позволяват да управляваме домашните уреди дистанционно – от телефона си, независимо къде се намираме, дори само с глас.

Ако искате, например, да държите под контрол осветлението у дома, смарт контактът Tenda SP3 ще се притече на помощ. Това всъщност е Wi-Fi устройство, което се поставя в обикновен контакт на електрическата мрежа, а към него се включва уредът, който искаме да управляваме – лампа, вентилатор, кафемашина, телевизор и т.н.

Всичко наистина изглежда много просто и елегантно. В кутията на продукта се намират самият Smart Wi-Fi Plug в ненатрапчив бял цвят и кратка брошура с инструкции за използване. Кабели, захранвания и други приспособления не са необходими.

Смарт контактът има един LED индикатор, който показва състоянието му – неактивен, в процес на свързване (към домашната Wi-Fi мрежа) и свързан, както и един бутон отдолу, предназначен за рестартиране до фабричните настройки.

Тоест, имаме едно устройство с минималистичен дизайн, което освен това е доста евтино (около 26 лв. с ДДС в търговската мрежа), но също така и доста интелигентно, тъй като с него можем да управляваме ефективно домашните уреди, дори когато сме далеч от вкъщи.

Цялата „магия” на тази малка и обикновена на вид джаджа е в софтуера, или по-точно във възможностите на мобилното приложение Beli, което Tenda предлага за изтегляне безплатно към своя смарт продукт. С него можете да направите чудеса в управлението на умния дом – дори да имитиране че сте вкъщи, като инструктирате SP3 периодично да пуска и гаси осветлението, докато сте в командировка или на почивка.

За да се случи всичко това, смарт контактът трябва да се свърже към домашната Wi-Fi мрежа, което става лесно през мобилното приложение, след създаване на акаунт с имейл и парола. Приложението открива SP3 устройството, когато то е включено в контакта и го свързва към домашната Wi-Fi мрежа, след което стават достъпни всички възможности за управление.

Особено привлекателна е функцията за гласово управление. Beli поддържа работа с гласови команди от смартфона чрез популярните виртуални помощници Googlе Assistant и Amazon Alexa. Това е още едно удобство за хора, които вече са свикнали да командват умните джаджи с глас, а за всички „начинаещи” ще е интересно ново изживяване.

Е, този смарт контакт няма да ви показва колко ток пестите като управлявате интелигентно осветлението и домашните уреди, но със сигурност ще повиши ефективността. Повече са сценариите на използване ще ви разкажем в следваща публикация.

Несъмнено Tenda Smart Wi-Fi Plug модел SP3 е сред най-достъпните на пазара смарт контакти за умния дом. Устройството се предлага в търговската мрежа у нас от партньорите на Tenda на цена около 26 лв. с включен ДДС и две години гаранция.

Коментари по темата: „Tenda SP3 – Wi-Fi контакт за умния дом”

добавете коментар...

  1. читател

    Дали работи с други мобилни проложения – например Tuya Smart life?

Коментар