Beli SP3 – пет приложения на умния контакт

Смарт контактът Tenda SP3 ни дава контрол върху домашните уреди
(снимка: Tenda)

Смарт устройствата навлизат бързо в домовете ни. Те ни позволяват, например, да контролираме осветлението и да управляваме домакинските уреди – дистанционно, чрез смартфон приложение. Така можем да оптимизираме консумацията на енергия, да улесним ежедневието си, а в някои случаи да подобрим и сигурността.

Наскоро представихме едно достъпно за всеки бюджет устройство – умния Wi-Fi контакт Tenda SP3, който превръща домашните уреди в смарт такива, управлявани през интернет. Сега ще ви разкажем за пет сценария на използване на тази интересна джаджа с помощта на мобилното приложение Beli.

Регулирайте качеството на въздуха

Някои хора обичат да заспиват с шума на морето или се нуждаят от овлажнител с вентилатор. Но оставянето на някое от тези устройства включени цяла нощ може да създаде проблеми: въздухът да стане твърде студен или прекалено влажен. С помощта на Beli SP3 можете да зададете точното време за работа на устройството, след което то ще се изключи самостоятелно – така ще получите желаното качество на въздуха през нощта, а при събуждане ще се чувствате отлично.

Дистанционното управление с мобилно приложение Beli прави живота по-лек и спокоен
(снимка: Tenda)

Подсигурете дома срещу крадци

Когато крадецът забележи, че една къща е празна за няколко дни, това е възможност за него. Ето защо, ако отсъствате за известно време и се притеснявате за безопасността на дома си, можете да заблудите престъпниците, като просто си поиграете със светлините и уредите, за да изглежда, че къщата не е празна. Режимът „Away Mode” в приложението Beli създава илюзия за активност в жилището. През нощта можете да включвате и изключвате осветлението/телевизора, както и да пускате музика, за да заблудите потенциалните крадци. Включете светлините, когато започне да се стъмва, пуснете малко музика, включете телевизора. За допълнителна защита може да свържете и камера за видеонаблюдение!

Контролирайте времето пред екрана на децата

Да накарате децата да изключат електронните си устройства или телевизора е сериозно предизвикателство. Но с помощта на Beli SP3 можете да изключите устройствата според уговореното време. Така ще си спестите време и нерви от караници с децата, когато те се пазарят да останат още малко насаме с устройствата си.

Комбинацията от SP3 и Beli може да преобрази всеки електрически уред у дома
(снимка: Tenda)

Пригответе вечерята, преди да се приберете у дома

Ако предпочитате вкусна и здравословна храна, приготвена в домашната фурна, вместо набързо затоплена в микровълновата печка, смарт помощникът Beli SP3 ще ви бъде от полза. Можете да активирате дистанционно фурната, докато още сте навън, а когато се приберете у дома, ще ви очаква вкусно топло ястие.

Изключете електрическата камина за една нощ

Доказано е, че камините нерядко причиняват пожари в къщите. Нещо нормално е да задремете пред камината, докато са чели любимата си книга и да забравите да „загасите” огъня. Ако обаче зададете график за изключване на електрическата камина с помощта на интелигентния контакт и мобилното приложение Beli, може спокойно да заспите.

Умният контакт Tenda SP3 е достъпно за всеки бюджет решение за модерен дом
(снимка: Tenda)

И не само камината – със смарт контакта можете да включите и изключите всеки електрически уред, така че да облекчите живота си. Самото устройство Tenda SP3 Beli Smart Wi-Fi Plug се предлага на пазара у нас на цена около 26 лв. с включен ДДС и две години гаранция.

Коментари по темата: „Beli SP3 – пет приложения на умния контакт”

добавете коментар...

  1. Saevar

    малко малоумно ми се струва всичкото изброено, имам камери у дома които записват при движение, аларма свързана към секюритас със сензори за дим, движение и вода, всяка модерна фурна има опция за автоматично пускане и спиране, както и кафе машините… така че невиждам употреба на тва “чудо”

  2. ха

    >Само така си мислиш…
    Откога персоналния компютър се превърна в облачно устройство? Това е все едно куфарът ти за багаж да го наречеш “превозно средство”, защото това е “средство” за пренасяне на багаж.

  3. Дали...

    Само така си мислиш. Освен ако не оставяш пред дома си всички телефони, лаптопи, телевизори, компютри, модеми и най-вече нарежеш всички кабели на Интернет доставчиците. Чак след това можеш да спиш спокойно…..и въпреки това пак имай едно наум 😉

  4. Privacy

    Никога облачно устройство няма да влезе в дома ми.

  5. Anonymous

    Maximum power:1.2kw, за фурна може и да не става

Коментар