Теленор с над 200 млн.лв. приходи за тримесечие

Теленор има над 3 милиона активни потребители в България
(снимка: Теленор)

Теленор България отчете ръст на приходите и печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) през четвъртото тримесечие на 2019 г., запазвайки тенденцията, която се наблюдаваше и през предишните тримесечия на годината.

Общите приходи за тримесечието на телекома надхвърлиха 201 милиона лева, бележейки ръст от 3,1% спрямо същия период на 2018 г., основно поради по-високия среден приход от потребител (ARPU), който достигна 15,90 лв. или със 7,8% над нивото от четвъртото тримесечие на 2018 г.

Ръстът в общите приходи и подобрената ефективност водят до по-висока печалба преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) за тримесечието. Тя възлиза на 88 милиона лева, или с 3,6% повече (на съпоставима база) от четвъртото тримесечие на 2018 г.

В резултат на продължаващата тенденция на пазара за консолидация на SIM-картите, броят на клиентите на Теленор отбелязва лек спад през тримесечието, в сравнение със същия период на предходната година, и достига 3 милиона абоната, от които 19% са потребители на предплатени услуги.

Теленор България има над 3 милиона активни потребители. Компанията е част от PPF Group заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.) и оперира на пазарите в Европа, САЩ и Азия.

Коментар