Илон Мъск критикува остро Apple и iOS

Илон Мъск е разочарован от последните актуализации на iOS
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск критикува Apple, разочарован от скорошната актуализация на софтуера на iPhone – операционната система iOS.

По-специално, Мъск отбеляза, че последните актуализации на iOS всъщност не подобряват потребителското изживяване при използване на устройството и дори нарушават някои функции.

„Хората са свикнали с факта, че мобилните телефони се подобряват от година на година. Аз съм потребител на iPhone, но виждам как най-новите актуализации на системния софтуер по същество не правят нищо”, казва Мъск, цитиран от MyDrives.

По неговите думи, актуализациите на iOS винаги водели до проблеми с електронната поща. „Не забравяйте, че пощата е много важна, основна функция”, подчертава мениджърът.

Въпреки че Мъск не посочва конкретна актуализация, не е трудно да се предположи, че той говори за iOS 13. Когато новата операционна система за iPhone излезе (през септември миналата година) потребителите започнаха да се оплакват от проблеми с различни приложения.

Междувременно, изпълнителният директор на Tesla публикува в Twitter съобщение, че компанията вече е произвела 1 милион електромобила.

Коментар