Apple разреши дезинфектиране на iPhone

Потребителите на iPhone получиха препоръки от Apple как да дезинфектират устройствата си
(снимка: CC0 Public Domain)

За първи път Apple разреши на клиентите си да дезинфектират своите iPhone устройства, но при строги ограничения. Компанията направи този компромис, притисната от бързото разпространение на коронавируса по цял свят.

Според актуализираните условия в раздела за поддръжка на официалния уебсайт на компанията, потребителите могат да дезинфектират iPhone и iPad устройства с мокри кърпички.

По-конкретно, клиентите могат да използват кърпички, навлажнени със 70-процентов разтвор на изопропилов алкохол или марка кърпички Clorox, за да избършат твърди непорьозни повърхности като дисплей, клавиатура или други външни повърхности.

Аpple категорично забранява използването на белина. Освен това компанията съветва потребителите да не допускат влага в отворите, да не потапят устройствата в почистващи продукти и да не ги избърсват в повърхности от плат или кожа.

По-рано Apple препоръча на клиентите си да не използват никакви почистващи препарати, предупреждавайки, че химикалите могат да повредят олеофобното покритие на дисплеите на iPhone и iPad.

Сега компанията облекчава условията, разрешавайки дезинфекционните кърпички. В същото време Apple все още се противопоставя на използването на аерозоли, разтворители или абразивни материали, хартиени кърпи и други подобни.

Коментари по темата: „Apple разреши дезинфектиране на iPhone”

добавете коментар...

  1. Ако, редакторе ?!

    Apple просто няма как да забрани или да разреши на когото и да е било да прави каквото той си поиска с нещо друга собственост…

  2. Ако, редакторе ?!

    Неграмотно написана статия. 100% вярно е, че в Америка потребителите са тези, които са употребени, включително със стоки закупени от тях, че много неща се дават под наем или се лицензират (и практически не се про-дават), НО…. никъде в документ на Apple и никъде в посочения в статията линк не пише, че Apple *забранява* на хората да почистват както те преценят *собствените си* телефони и устройства – уточнявам, собствени, защото хората вече са си ги платили. Просто ако някой е много, ама много просто и сгафи и потопи телефона или таблета в кофа с белина, гаранция няма. Но мнозинствеото хора не са чак така… така че алоооо, редактора, има ли го тука?!!

Коментар