Сирма Груп стана партньор на i-Flex solutions

“Сирма Груп” АД обяви стратегическо партньорство с доставчика на финансово-информационни и банкови системи i-Flex solutions. По силата на споразумението ново бизнес звено на Сирма ще изгражда център за внедряване и обслужване на най-продаваната банкова система за последните пет години в света – Flexcube, уточниха от компанията.
“Сирма Груп” инвестира и в изграждане на квалифициран екип от консултанти и внедрители с голям опит в информационните системи, анализа, дизайна и реструктурирането на основните бизнес процеси във финансовите институции.
Компанията създаде ново бизнес звено – „Сирма Бизнес Консултинг”, което ще поддържа цялостни банково-информационни платформи и ще консултира клиентите в няколко направления. Сред тях са: организация и ре-организация на бизнес процеси, внедряване на основни и сателитни банкови информационни системи, цялостна системна интеграция на финансови институции, управленска и регулативна отчетност, както и електронни и други алтернативни канали за дистрибуция на финансови услуги
„Сирма Бизнес Консултинг” ще предложи на българския и международния финансов пазар експертни консултации, анализ и решения за всички области, касаещи автоматизация и по-ефективното използване на информационните технологии във финансовия и най-вече банков сектор в страната и региона, съобщиха от компанията.
i-Flex solutions доставя информационни системи за финансовия сектор за над 660 клиенти по целия свят. Сред решенията на i-flex са продуктите Flexcube, Reveleus и Daybreak. В момента i-flex е най-горещата софтуерна компания в банковата индустрия, като броят на нейните клиенти се увеличава значително по-бързо от този на останалите подобни компании през последните 3 години, посочиха от Сирма.

Коментар