Envision Play безплатно за учителите до 13 април

Envision Play позволява на учителите да задават дистанционно задачи и упражнения на учениците
(снимка: Нимеро)

От 19 март всички учители в страната могат да се възползват напълно безплатно от платформата за дистанционно обучение Envision Play, съобщиха от разработчика – компанията Нимеро.

С помощта на платформата преподавателите могат да задават задачи и упражнения на учениците, които те на свой ред да решават от собствените си устройства – компютри, таблети или мобилни телефони.

Резултатите от упражненията ще са достъпни за учителите директно чрез платформата, така че те ще имат видимост върху представянето на всяко дете по всяка отделна задача.

Достъпът и работата със системата ще бъдат напълно безплатни до изтичането на периода на извънредно положение в страната – 13 април.

„Планирахме официалното пускане на пазара на платформата [за дистаннционно обучение] през април 2020 г., но предвид създалата се ситуация решихме да изтеглим датата възможно най-скоро и да направим достъпа безплатен за периода на извънредно положение”, сподели Кирил Русев, управител на Нимеро.

„С това се надяваме да дадем възможност за успешното провеждане на учебната година и да допринесем за намаляване на негативните ефекти от загубата на учебни дни”, допълни мениджърът.

Envision Play излезе на  пазара през април 2019 г., за да помогне на децата в четвърти клас да полагат примерни изпити за предстоящите им матури. За по-малко от месец децата от над 700 училища в страната направиха повече от 100 хиляди теста и решиха 1 622 802 задачи.

„Този интерес и положителната обратна връзка, която получихме от учители и родители (включително и от много деца), ни вдъхновиха да развием продукта и да го направим подходящ за дистанционно обучение”, разказаха от Нимеро.

Коментари по темата: „Envision Play безплатно за учителите до 13 април”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  700 училища в страната
  направиха повече от 100,000 теста и
  решиха 1 622 802 задачи.

  100,000/700= 1,500 теста в 1 училище

  1,622,802/100,000 = 16 задачи в 1 тест

Коментар