Учредява се сдружение “Интелектуална собственост”

Представители на музикалната, филмовата и софтуерната индустрия, заедно с водещи дружества за колективно управление на права у нас учредяват Сдружение „Интелектуална собственост”, съобщиха днес от новата организация.
Преди една година инициаторите на сдружението проведоха първата по рода си церемония, на която партньори на творческия сектор и индустриите от публичната сфера и бизнеса бяха отличени за своя принос в закрилата на правата върху интелектуална собственост, за политическа и гражданска позиция и за провеждани добри политики и практики в тази важна за икономиката област.
Учредителите на Сдружение „Интелектуална собственост” ще дадат пресконференция на 27 април в пресцентъра на БТА. Тогава е и Световният ден на интелектуалната собственост, който сдружението ще отпразнува в Централния военен клуб, София.
На събитието се очакват изявени личности от политическия и обществен живот, бизнесмени и експерти по интелектуалната собственост. Ще присъства и посланикът на САЩ у нас – Нанси Макълдауни, която е сред най-последователните радетели за нормализация на икономическата среда чрез провеждане на отговорна политика за правата на интелектуална собственост в България.

Коментар