Fleet Services придоби турския оператор Mobiliz

Fleet Services придобива водещ телематичен оператор в Турция
(снимка CC0 Public Domain)

Българската група Fleet Services, която понастоящем оперира чрез компаниите GPS Bulgaria и GPS Systems Macedonia, завърши успешно придобиването на 100% от акциите на Mobiliz – водещ телематичен оператор в Турция.

Fleet Services придоби компанията от Mediterra Capital – частен инвестиционен фонд с фокус върху инвестиции в малки и средни предприятия в Турция. Стойността на сделката не се съобщава.

Решението за придобиване на Mobiliz се обуславя от силната позиция на компанията на турския пазар, стабилните й показатели и благоприятната среда, която този пазар осигурява, насърчаваща иновациите и технологичното развитие.

„Благодарение на огромния ИТ и инженерен талант в Турция, придобиването на Mobiliz ще ни позволи да ускорим внедряването на нови приложения и тяхното предлагане на пазара и да разширим своето присъствие в съседни страни, Европа, Азия и Африка”, заяви Николай Кичев, председател на борда на директорите на GPS Bulgaria и Mobiliz.

Компанията е амбицирана да играе ключова роля в иновациите за автомобилната индустрия, базирани на анализ на големи данни и разработване на Индустия 4.0 и 5G приложения.

„С придобиването на Mobiliz, под наше управление вече са над 450 000 превозни средства в три държави, в които оперираме – Турция, България и Северна Македония, и в още 12 държави, в които имаме партньорства – Египет, Азербайджан, Германия, Австрия, Бахрейн, Кувейт, Ирак, Саудитска Арабия, ОАЕ, Нигерия, Оман и Катар”, допълни Кичев.

Коментари по темата: „Fleet Services придоби турския оператор Mobiliz”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    телематичен оператор

Коментар