Управител на РС фирма хванат с пиратски софтуер




Управителят на пловдивска фирма за асемблиране на компютри е ползвал нелицензирани копия на програми от компании-членки на Сдружението на издателите на бизнес софтуер (BSA).

Компютърът, както и една клиентска система с предварително инсталиран нелицензиран софтуер, са били иззети от полицията при извършената проверка, съобщи BSA.

Акцията е проведена вчера от служители на сектор Икономическа полиция при ОД-МВР Пловдив, със съдействието на BSA. Техниката е иззета като доказателство по образуваното дознание за престъпление по чл. 172а от Наказателния кодекс.

Полицейската акция в Пловдив е проведена в контекста на програмата на Съвета за защита на интелектуалната собственост към Министъра на културата за предприемане на бързи и ефективни законодателни и правоприлагащи мерки за противодействие на интелектуалното пиратство у нас, уточниха от BSA.

по темата: „Управител на РС фирма хванат с пиратски софтуер”

добавете коментар...

  1. TNWO

    Policiata dobre gi xvashta,no zashto dosega ne sum pro4el za nito edno ime na sobstvenik ili za imeto na firmata?

  2. Стоян

    Много им са бързи и ефикасни реакциите, няма що. Хващат най-опасните престъпници. А убийци, крадци, наркодилъри и групи за отвличане си щракат с пръсти. Действайте така момчета, ще намалите опасната престъпност в България !

Коментар