Lenovo рестартира завод в „огнището” Ухан

Lenovo възобнови производството в един от най-големите си заводи
(снимка: Lenovo)

Коронавирусната епидемия засегна бизнеса на много производители на електроника и Lenovo не прави изключение. Една от най-големите фабрики на китайската компания остана затворена, защото се намираше в Ухан – в самия център на епидемията.

До края на март 2020 г. Lenovo планира да възобнови 60% от производството в това предприятие, а достигането на пълния капацитет се очаква към средата на април, съобщи тайванското издание DigiTimes, позовавайки се на източници от компанията.

В момента Lenovo анализира данни за посещаемостта на служителите и показатели за възобновяване на производството, използвайки платформа, която е интегрирана с обработка на големи данни, интернет на нещата и технологии с изкуствен интелект. Компанията използва платформата, за да планира графици за възобновяване на производството във всеки от своите заводи.

Lenovo предприе редица мерки за ограничаване на ефектите от коронавируса. Така например, компанията увеличи производството си в предприятия извън Китай, включително в САЩ и Индия. Но тъй като Индия също приложи масова карантина, Lenovo беше принудена да прекрати производството в местния си завод до 15 април.

Коментар