Windows 10 може да проработи и на таблети iPad Pro

Потребителите на iPad Pro могат да се възползват и от сценарии на работа с Windows 10
(снимка: CC0 Public Domain)

Когато преди 15 години премина от процесори IBM PowerPC към Intel в своите компютри, Apple пусна софтуерния инструмент Boot Camp за инсталиране на Windows като втора операционна система. Сега и потребителите на таблети iPad Pro може да получат такава опция, съобщи Notebook Check.

Инсталирането на Windows за ARM като втора операционна система на iPad Pro стана възможно с появата на iOS 13.4, която предложи „нейтив” поддръжка за мишка и тракпад. Освен това, заедно с новия iPad Pro, Apple представи Magic Keyboard, оборудвана с тракпад. Остава единствено да пусне Boot Camp за iPad.

Apple е заинтересована Windows 10 да работи на iPad, за да увеличи потребителската си база. Макар че Windows 10 за ARM не е напълно съвместима с x86-приложенията, тази „орязана” операционна система предлага пълна поддръжка за отдалечени настолни компютри и работи добре с пакета Office.

В допълнение, iPad Pro поддържа работа с цифрова писалка, което отваря много възможности за потенциалните потребители на Windows, благодарение на Windows Ink. Възможни са и други сценарии, при които използването на Windows на iPad може да е от полза.

Коментар