Huawei P40 идва със собствен гласов асистент

Потребителите на новия флагман P40 ще се сдобият с гласов асистент Celia
(снимка: Huawei видео)

Поставена под натиск и забрани от американското правителство, Huawei работи усилено за създаване на аналози на услугите и приложенията на Google. При представяне на новия си смартфон P40 тази седмица компанията обяви и собствен гласов асистент на име Celia.

В момента Celia разбира гласови команди на английски, френски и испански език. Взаимодействието с виртуалния помощник протича по същия начин, както с Google Assistant и Apple Siri, отбелязва Engadget.

На този етап Celia може да изпълнява някои прости команди, свързани с намиране на информация за времето, управление на музика, настройка на напомняния, превод на текстови съобщения и др.

Huawei очаква нейният гласов асистент Celia да бъде по-успешен проект от подобна разработка на конкурента Samsung, наречена Bixby. Компанията за първи път спомена за Celia през миналата година, позиционирайки го като глобална версия на гласовия асистент Xiaoyi, фокусиран върху китайския пазар.

В рамките на обявените функции, Celia работи на доста добро ниво. Според източници, тествали приложението, при гласово обаждане към Celia, инсталиран на смартфон Huawei P40, реагира и Siri в умната домашна колонка HomePod.

Очаква се гласовият асистент Celia да се появи на устройствата на Huawei заедно с една от бъдещите актуализации на фирмения софтуер, по-конкретно с EMUI 10.1 на смартфоните от серия P40.

Коментари по темата: „Huawei P40 идва със собствен гласов асистент”

добавете коментар...

  1. Тайпе с огромен проблем

    Или
    да се подчини на съюзниците си и да фалира TSMC да отпише 30млрд загуби и 45,000 безработни
    или
    да се събере с вечният враг китай при което ще бъде нападната от империята?

  2. Anonymous

    Явно империята е разбрала че няма да спре Нuаwеі през google services и спира и чиповете.

    Ще ползват pyski 65nm.

  3. Anonymous

    Xiaomi изпревари Нuаwеі по продажби нател.
    Скоро ще имат санкции и лиценз-забрана за чипове.

  4. 2 фалита скоро

    Лицeнза щe oгpaничи пpoизвoдcтвo нa ТSMC чипoвe към Нuаwеі.

    TSMC – най-големият производител ще се лиши от най-големият си клиент Huawei.

  5. Anonymous

    Rеutеrѕ

    Бeлия дoм ще зaдължи чyжди фирми ĸoитo пoлзвaт aмepиĸaнcĸo oбopyдвaнe зa пpoизвoдcтвoтo нa чипoвe дa получават paзpeшитeлен лиценз зa нови чипoвe желани от Нuаwеі.

Коментар