eBay отлага плащането на такси от търговците

eBay предприе мерки, за да облекчи натиска върху търговците в условията на пандемия
(снимка: eBay)

eBay обяви, че отлага заплащането на почти всички такси за търговците на платформата си и временно няма да променя рейтинга на предриемачите, които са засегнати от пандемията Covid-19.

Отсега нататък абонатите на eBay Store, които отговарят на определени условия, ще могат да  отсрочат плащания на повечето такси за 30 дни. Пълната информация за начините да се възползвате от тези възможности е налична на официалната страница и в имейл комуникация на eBay.

Освен това eBay ще предпази продавачите от понижаване на рейтинга при събития с късна доставка и анулиране на поръчки от 20 март до 20 юни. Тази инициатива ще помогне на продавачите да минимизират загубите, тъй като рейтингът влияе пряко върху продажбите.

Ако обаче ефективността на продавача се подобри през споменатия период, рейтингът ще се движи нагоре, както се очаква, уточниха от компанията.

eBay също ще предостави на предприемачите възможност да получат безплатен достъп до абонамента за eBay Store. За целта търговците трябва да преминат през процес на подбор за Програмата за бизнес развитие на eBay.

„Основният фокус на eBay в България е развитието на износа сред малките и средните предприятия. Разбираме, че много продавачи се борят с многобройните поръчки и успешното им изпълнение в бързо променящата се пандемична ситуация по света със затваряне на граници, намалени и закъснели доставки”, коментира ситуацията Иля Кретов, генерален мениджър на Глобални пазари с висок потенциал за развитие.

Инициативите на eBay целят да облекчат, до колкото е възможно, натиска, с който предприемачите се сблъскват в момента, и им дават възможност да защитят рейтинга и резултатите си, допълни той.

Коментар