Apple пусна скринингов инструмент за коронавируса

Нови инструменти от Apple ще съдействат на хората в условията на пандемия
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple се включи с помощни ресурси в борбата срещу коронавируса. Компанията пусна уебсайт и мобилно приложение за Covid-19, които включват инструкции за самопроверка и друга полезна информация.

Уебсайтът Covid-19 Screenning Tool и приложението Apple Covid-19 са създадени в сътрудничество с американските центрове за контрол и превенция на заболяванията, групата по коронавирусите в Белия дом и Федералната агенция за управление на извънредни ситуации.

Инициативата цели да помогне на хората да предприемат подходящи мерки за защита на здравето си в условията на разпространение на коронавирус и да бъдат в крак с пандемичните събития.

Потребителите се приканват да отговорят на редица въпроси, свързани с рискови фактори и скорошни взаимодействия с потенциално заразени хора и тяхното здравословно състояние, след което получат препоръки от Центъра за контрол и превенция на заболяванията за това какви мерки трябва да се предприемат.

По-специално сайтът и приложението предлагат актуални препоръки за социална дистанция и самоизолация, а в критични случаи те могат да помогнат за идентифициране на симптомите на заболяването и, ако е необходимо, препоръчват консултация с лекар.

Apple предупреждава, че нейните инструменти не заменят консултацията с лекар или препоръките на държавните и местните здравни власти. Към момента приложението е насочено предимно към жителите на Съединените щати.

Коментари по темата: „Apple пусна скринингов инструмент за коронавируса”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Такава е политиката. На всеки контактувал с подобна услуга, сервис, телефонен номер или държавна организация за корона вируса се казва, че трябва да се самоизолира. Треябва да си в много тежко състояние за да ти каже да ходиш до болницата. Но самоизолацията е 100%.

  2. Гадове

    Пуснах си “тест” през този техен сайт и само защото отговорих, че имам лека кашлица, без да съм пътувал в чужбина, без да живея в страна със силно разпространиение, без да работя в болница или мед. заведение, без да съм бив в контакт с известен, че е болен – то реши, че аз трябва да се самоизолирам, защото имам симпроми на CoViD19 и да потърся лекарска помощ незабавно.
    Само всяват паника – идеята им е да направят нов световен ред по нйа-бързия начин

Коментар