Невен Дилков зае висок пост в телеком асоциацията ECTA

Конкуренцията и честният труд ще победят монополите, заяви Невен Дилков
(снимка: Татяна Чохаджиева / предоставена от Нетера)

Невен Дилков, основател и управител на Нетера, е избран за зам.-председател на Съвета на директорите на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации (ECTA – European Competitive Telecommunications Association), съобщиха от компанията.

ECTA е неправителствена организация с над 20-годишна история. Тя представлява интересите на стотици телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

„В Европа има голяма нужда от подобряване на конкуренцията на телеком пазарите и ECTA, като основен представител на интересите на малките и средни оператори в Европа, ще продължи да работи с Европейската комисия и парламент този процес да продължи и да е много по-успешен”, заяви Невен Дилков.

ECTA работи активно с европейските институции и националните правителства, с Органа на европейските регулатори за електронни съобщения (BEREC) и националните регулаторни органи, с Европейската агенция за мрежова и информационна сигурност (ENISA), органите по конкуренция и други европейски и национални агенции. Целта на организацията е да гарантира, че политиките и законите насърчават конкуренцията, използването и развитието на електронните комуникации.

„Поемам ангажимент към всички в индустрията да давам своя принос и да помагам за създаване на много по-добри условия на всички пазари в Европа”, допълни Невен Дилков. Той вярва, че конкуренцията и честният труд ще победят монополите навсякъде.

Като основател на един от първите независими доставчици на интернет в България, Невен Дилков има близо 25-годишен опит в телеком индустрията. Той е член на Борда на директорите на ECTA от 2018 г., а на 30 март 2020 г. е избран за негов зам.-председател.

Коментар