Microsoft Teams в помощ на дистанционното обучение

Microsoft Teams помага на учители и ученици да останат свързани
(снимка: Microsoft)

Пандемията Covid-19 засегна живота на хората по целия свят. Ежедневието на милиони, включително преподаватели и учащи, беше повлияно, отбелязва Microsoft, чийто екип за образователни инициативи е отдаден да помага на учители и ученици да остават свързани и ангажирани.

Много училища продължат обучението от разстояние, заради безопасността на техните ученици и преподаватели. Платформата Microsoft Teams for Education подпомага този процес, като осигурява онлайн класна стая, така че учащите и учителите да намерят нови начини, чрез които да се фокусират върху ученето.

Безплатна за училища и университети, онлайн класната стая на Teams предоставя възможност за организиране на виртуални срещи, домашни работи, файлове и разговори, достъпни на мобилно устройство, таблет, персонален компютър или през браузър.

Microsoft Teams е част от Office 365 A1, който е безплатен за образователни институции. Веднага щом Teams е настроен, преподаватели и служители могат да създават своя собствена класна стая, да добавят избрани ученици, да споделят уроци, да създават домашни работи, да сътрудничат виртуално в реално време и да поставят оценки и предоставят лична обратна връзка, всичко на едно място.

Ето няколко бързи съвета от експерти в образованието:

• Провеждайте интерактивни дискусии с класа ви като споделяте екрана си, за да предавате урока си и да окуражавате учениците да задават въпроси, използвайки възможността за чат.

• Можете да покажете филм като го споделите по време на среща.

• Може да модерирате дискусията на класа по време на урок, като заглушавате звука на определени участници, като правите участниците презентиращи, или, ако е необходимо – като отстранявате присъстващи от срещи. Освен това може да запишете урока, така че учениците да могат да го прегледат, когато поискат.

• Запишете учебен час, в случай че някои ученици не могат да се присъединят по време на излъчването на живо.

• За поставянето на оценки, може лесно да създавате и оценявате тестове в Teams, използвайки Microsoft Forms.

Уведомете учениците си какви са работните ви часове и кога могат да се свържат с вас за въпроси.

• Окуражете ги да използват Immersive Reader в Teams, за да четат съобщения и да разбират за известия за домашни работи, като им дадете възможност да следят темите и да попълват заданията.

• Създайте канал за забавление (Fun Channel). Организирайте виртуално научно изложение или група за четене на поезия. Това ще има успех с ученици на всички възрасти.

За да подкрепи родителите и настойниците, които помагат на децата си, екипът на Teams е създал Наръчник за отдалечено обучение за ученици и родители. За преподавателите, инструменти като Flipgrid, Skype in the Classroom и Minecraft: Education Edition могат също да помогнат за разнообразяването на деня и да осигурят на учениците нови начини за комуникация и демонстриране на знанията

Коментар