Три големи телеком оператора останаха в САЩ

Майк Сиверт ще ръководи новата компания T-Mobile след сливането със Sprint
(снимка: T-Mobile)

Приключи сливането на T-Mobile и Sprint, одобрено от антимонополния регулатор на САЩ миналия юли. В резултат на сделката, оценена на 26 милиарда долара, Sprint ще изчезне от пазара, а новият оператор ще продължи да работи под името T-Mobile.

След тази сделка на пазара в САЩ останаха три основни телеком оператора: AT&T, Verizon и T-Mobile. Същевременно бе обявена предсрочна рокада в ръководството на новата компания. Главният изпълнителен директор на T-Mobile Джон Легаре подаде оставка, което трябваше да се случи едва в края на април, а неговият пост ще заеме президентът Майк Сиверт.

Ръководството на компанията твърди, че сливането ще ускори въвеждането на 5G в САЩ. T-Mobile обещава през следващите шест години да увеличи 15 пъти скоростта на пренос на данни и 14 пъти капацитета на мрежата, а 5G покритието да обхване 99% от населението на САЩ (90% със средна скорост от поне 50 Mbps).

По време на преходния период клиентите на Sprint ще могат да използват съществуващите си тарифни планове и няма да усетят промяна. След приключване на техническата част от сливането, T-Mobile обещава да остави плановете „същите или дори по-добри”.

Коментар