Британци палят 5G кулите, съзряха конспирация

Конспиративни теории приписват сегашната криза на излъчването от 5G мрежите
(снимка: CC0 Public Domain)

Хората във Великобритания бяха призовани от активисти в социалните мрежи да унищожат оборудването за клетъчни мрежи от пето поколение (5G). Инициативата е подхранвана от конспиративна теория за коронавируса.

Активистите твърдят, че пандемията от коронавирус е причинена от разгръщането на 5G мрежите, които са пагубни за здравето. Според публикация в Гардиън, конспиративната теория се споделя от известни личности като актрисата и телевизионна водеща Аманда Холдън.

Привържениците на теорията смятат, че коронавирусът е измислен, за да прикрие смъртните случаи, причинени от внедряването на 5G мрежите. В интернет дори беше публикувана петиция, в която се посочва, че симптомите, приписвани на Covid-19, се проявяват при хора, които живеят в близост до кулите на 5G мрежи.

Във Facebook се появиха групи против 5G, а инженерите в сферата на телекомуникациите се сблъскаха със словесни и физически заплахи. Общностите насърчават своите членове да публикуват видеоклипове, в които унищожават оборудване за клетъчни мрежи.

Видеоклип с подпалване на клетъчна 5G кула в Бирмингам вече беше разпространен в социалните мрежи. Полицията разследва престъплението. Facebook реагира, като започна да премахва анти-5G групите от социалната мрежа.

Друг видеоклип, привлякъл милиони гледания в Twitter, показва как служители на интернет доставчик са малтретирани от жена, която твърди без доказателства, че фирмата инсталира 5G оборудване като част от заговор за унищожаване на населението.

„Знаеш ли, че когато го включат [5G], ще убият всички и затова строят болниците”, казва жената на обърканите инженери на лондонска улица. „Имате ли деца, имате ли родители? Когато го включат, довиждане мамо. Плащат ли ви достатъчно добре, за да убивате хора?”.

Говорител на компанията заяви, че не използват 5G никъде в мрежата си и похвали спокойната реакция на персонала.

Коментари по темата: „Британци палят 5G кулите, съзряха конспирация”

добавете коментар...

 1. Станчев

  Истинатата е, че влиянието на 5G мрежите не е достатъчно изследвано, но технологичните фирми бързат да ги внедрят. Проблемът е, че освен високата честота на вълните, влияние ще оказват и прекалено многото антени, които трябва да се поставят, в сравнение с досегашните мрежи.

 2. хаха

  Британците да вземат да копат малко на полето. Гаранция, че до 2 седмици ще забравят за 5G.

 3. Фофу

  Разбира се. Точно така е. Те са прозрели, че диаметъра на вируса умножен по земния радиус и умножен по П-и е равно на дължината на вълната на 5Г. Ясно е като бял ден.

  Разработка естествено няма как да е на други освен американските военни .. а и както се обадиха по-долу на Мосад.

  Следващо моля …

 4. Anonymous

  Има въздействие, въпроса е какво е въздействието и колко голямо, вредбо или пренебрежимо е то.

 5. 112

  Леле, колко неуки хора има.

 6. бай Сорос

  Soros – 5 букви
  George – G = 5G

 7. Anonymous

  Службата на министър-председателя Бенямин Нетаняху също така разкри, че Израелският институт за биологични изследвания, който работи в тясно сътрудничество с “Мосад” и други израелски разузнавателни агенции, постига “значителен напредък” в разработването на ваксина срещу COVID-19. Една от мисиите на института е да разработва и създава защита срещу биологични и химически заплахи. Твърди се обаче, че произвежда и химически и биологични оръжия, както и отрови и антидоти за употреба от “Мосад”.

 8. Anonymous

  5G измества Земята в друга честота.

Коментар