Очаква се поевтиняване на смартфоните

Цените на смартфоните ще тръгнат надолу, особено на 4G моделите
(снимка: CC0 Public Domain)

Неочакван ефект от пандемията с коронавирус очакват анализатори. Смартфоните, включително тези на Applе, ще поевтинеят, твърдят източници от китайската индустрия, на които се позовава Gizchina.

Първо флагманите ще станат по-достъпни за потребителите, а след това ще паднат цените и на по-евтините модели. Много китайски компании вече се готвят да свалят цените на своите смартфони.

Всичко започна с iPhone. Поради слабото търсене на фона на пандемията, Apple трябваше да намали цената на своите смартфони. И така, iPhone 11 Pro Max стана по-евтин с $225 в магазините на един от големите китайски ритейлъри.

Според източник от Xiaomi, пандемията COVID-19 е повлияла значително на пазара на смартфони от най-висок клас в Европа и Америка. Понижаването на цената на iPhone, от своя страна, ще доведе до спад в цените и на китайските 4G модели.

В момента се наблюдава тенденция на преход към 5G смартфони, обусловена както от по-голямото предлагане, така и от разширеното покритие. Търсенето се измества от модели с LTE поддръжка към такива с 5G и ако производителите на 4G устройства не са готови да привлекат клиенти с изгодна цена, просто ще ги загубят.

Коментари по темата: „Очаква се поевтиняване на смартфоните”

добавете коментар...

  1. Ггг

    Да ми го нападател целия

  2. Kuzmanovv

    “В момента се наблюдава тенденция на преход към 5G смартфони …” – дрън-дрън … къде ❔ я наблюдавате тази тенденция – в Китай ли❓. Това че новите имат 5G не е никаква “тенденция”. 95% от собствениците на тези никога няма да го ползват .

Коментар