Tesla ще разпознава светофари и пътни знаци

Собствениците на Tesla скоро ще се сдобият с подобрен автопилот
(снимка: CC0 Public Domain)

Автопилотът на Tesla става по-умен – вече се е научил да разпознава сигналите от светофари и пътни знаци. Това, за което компанията говореше от дълго време, ще бъде внедрено скоро в нейните електромобили.

Илон Мъск обеща през следващите няколко месеца да въведе две важни иновации в автопилота на Tesla – именно разпознаването на сигнали от светофари и пътни знаци, съобщи IT Home.

Компанията отдавна тества тези технологии с помощта на невронни мрежи и сега изглежда иновацията е готова за реално внедряване в електромобилите.

Най-напред актуализацията ще се появи в автомобили, пътуващи по американските пътища, а до края на третото тримесечие се очаква да бъде инсталирана във всички модели на Tesla.

При активиране на функциите за автоматично управление и круиз контрол – „Auto Steering” и „Traffic-Aware Cruise Control”, електромобилът автоматично ще спира на светофарите и пред знаците за спиране. Двете функции присъстват във фърмуера на абсолютно всички автомобили Tesla.

По-рано тази седмица американският производител обяви, че първото тримесечие е най-успешното в историята на компанията. Впечатляващи са не само обемите на производство на Model 3, но и поръчките за представения наскоро Cybertruck.

Коментар