Флашове издържат на 1,2 метра под вода

Нова линия флаш памети с хардуерно криптиране и устойчиви на вода пусна на пазара Kingston Technology. Моделите DataTraveler Secure за USB 2.0 предлагат висок капацитет за голямо разнообразие от приложения.
Способни да издържат на по-сурови условия на работа, новите флаш памети разполагат с водоустойчив корпус от легирана стомана с титаниево покритие. Водоустойчивостта е по стандарта 60529 IPX8  на Международната комисия по електротехника (IEC) за защита от вода на дълбочина до 1,20 м.
Контролът на достъпа и защитата на данните се осигуряват от 256-битово хардуерно базирано криптиране по стандарта AES (Advanced Encryption Standard). Така данните се шифрират и дешифрират от оторизираните потребители, без необходимостта от специален софтуер.
Устройствата DataTraveler Secure освен това са в производителния клас – със скорости от 24 MB/sec на четене и 10 MB/sec на запис, и с капацитет до внушителните 4 GB.
За защита на корпоративната информация Kingston предлага модела DataTraveler Secure – Privacy Edition. В този вариант е включен сложен протокол за парола, който изключва възможните атаки към данните след 10 последователни неуспешни опита за пробив на паролата.
“Флаш-паметите DataTraveler Secure вече са достъпни в дистрибуторския канал, скоро ще са налични и при нас”, съобщи Константина Маврова, продуктов мениджър в дистрибутора АСБИС България.
Новите USB флаш памети идват със софтуер MyDataZone, който помага на потребителите да организират защитена област в устройството. Така информацията ще остане скрита в случай на загуба или кражба.
За по-лесно използване и персонализация, DataTraveler Secure включва и софтуера My Traveler, с който потребителите могат да управляват съдържанието, да настройват предпочитанията за езиков интерфейс или да синхронизират файлове с хост-компютъра.

Коментар