Apple ще подари над 20 милиона медицински маски

Тим Кук обяви, че Apple ще достави десетки милиони защитни маски и щитове
(снимка: Tim Cook / Twitter)

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук публикува видео обръщение, в което разказа как компанията ще помогне на света в условията на продължаваща пандемия от коронавирус.

Apple вече е подготвила повече от 20 милиона медицински маски, които ще изпрати на медицински специалисти по целия свят. Компанията работи с правителствата в различни страни, за да достави предпазни средства и в най-бедните региони.

По думите на Тим Кук, екипите за проектиране, операции и опаковки на Apple работят с различни контрагенти за разработка, производство и доставка на предпазни щитове за медицинските работници.

Apple планира да достави един милион щитове до края на тази седмица, а след това по един милион единици от този продукт всяка седмица. Първоначално предпазните щитове ще бъдат изпращани до здравните заведения в Съединените щати, а на по-късен етап Apple ще разшири разпространението им в целия свят.

Първите предпазни щитове за лице, направени от Apple, бяха доставени в град Санта Клара и вече получиха положителни отзиви от здравните работници.

Коментари по темата: „Apple ще подари над 20 милиона медицински маски”

добавете коментар...

  1. ха

    20 милиона маски на сумарна стойност 2 милиона. Ами то почти всеки високо платен футболист снесе по милион за същото, че и отделни новини не излезе от това. Но определено Apple ги водят двойно. Браво!

  2. unabomber

    WOWWWW!!! Това се казва дарение. Маски на стойност един кашон с айфони! Евала Apple че успявате да отделите такива огромни средства от тънката си печалба.

Коментар