Motorola Edge+ идва с „безкраен” екран

Motorola Edge+ има силно извит 6,7-инчов OLED екран с честота на обновяване 90Hz
(снимка: Motorola)

Motorola пуска на пазара впечатляващ флагман Edge+, наред с олекотена версия на устройството под името Edge. Разликата в цените на двата модела е двойна.

Motorola Edge+ е първият пълноценен флагман на компанията с поддръжка на 5G мрежи. Смартфонът идва с „безкраен” дисплей, наречен Endless Edge. По същество това е екран-„водопад” с диагонал 6,7 инча, резолюция FHD+, честота на обновяване 90 Hz и поддръжка на разширен динамичен диапазон HDR+.

Още една особеност е 25-мегапикселовата предна камера за селфи, разположена в левия ъгъл на екрана. Основната камера е тройна – 108MP с оптична стабилизация, 8MP с телеобектив и 16MP ултраширокоъгълна. Поддържаната видео-резолюция е 6K.

Motorola Edge+ разчита на SoC Snapdragon 865 с модем Snapdragon X55 5G и поддръжка на ммWave 5G, което позволява даунлоуд със скорост до 4 Gbps. Налични са 12GB оперативна памет LPDDR5 и 256GB постоянна флаш памет UFS 3.0.

Батерията на смартфона има капацитет 5000 мАч и поддържа бързо зареждане с мощност 18W. Устройството предлага също възможност за безжично зареждане в двете направления. Глобалната версия на Motorola Edge+ ще се появи на европейския пазар през май на цена от 1199 евро.

Motorola Edge не се различава на външен вид от флагманския модел
(снимка: Motorola)

Междувременно, компанията представи и модела Motorola Edge, който е двойно по-евтин, но има същия OLED дисплей с диагонал 6,7 инча, честота на обновяване 90 Hz и „безкрайна” извивка по краищата.

Подобно на флагмана, Edge моделът разполага с предна 25-мегапикселова камера в левия ъгъл. Скенерът на пръстов отпечатък също е разположен под екрана. Основната камера е тройна – 64MB+16MP+8MP.

Смартфонът стъпва на едночипова система Snapdragon 765G. Версията за пазара в САЩ ще се предлага само с 4GB оперативна памет, докато глобалната версия ще включва 6GB RAM.

Motorola Edge има батерия с капацитет 4500 мАч, която поддържа бързо зареждане 18W. Не е предвидена възможност за безжично зареждане. На европейския пазар смартфонът ще се продава за 599 евро.

Коментари по темата: „Motorola Edge+ идва с „безкраен” екран”

добавете коментар...

  1. Някакъв

    1 200 евро, за да водиш телефонни разговори, да си провериш имейлите и фейсбука и да направиш 300 – 400 снимки. Струват ми се множко, въпреки че “Моторола” е страхотна марка.

  2. Anonymous

    Всеки смЪртфон за над 500 лева не си заслужава. Дори и тази цена е завишена. Изкарайте 1-2 седмици с Нокия 1202 и ще разберете защО!

  3. слаба реклама

    Нищо кой знае колко впечатляващо, с изключение на цената! “… „безкраен” екран” – празни приказки! По-добре да направят сгъваемия RAZR с подобен хардуер, за да почне да се продава….

  4. Anonymous

    1200 лв за 4GB ram ?

    Купи си mi max 3 за 390лв с 6GB/6,9′ eкран

Коментар