Hisense A5C – първият смартфон с цветен E Ink екран

Дългото взиране в E Ink екрана на Hisense A5C няма да навреди на очите
(снимка: Hisense)

На пазара вече е достъпен за поръчки първият в света смартфон с цветен E Ink дисплей (електронно мастило) – това е моделът Hisense A5C, който бе представен по-рано тази година, а сега станаха известни и пълните му характеристики.

Цветният E Ink дисплей от ново поколение има по-висока честота на опресняване от своите предшественици, така че изображението върху него изглежда по-добре. Екранът с диагонал 5,84 инча може да показва 4096 цвята, а дългото четене няма да навреди на очите, тъй като дисплеят не излъчва светлина.

За използване през нощта смартфонът е снабден с преден източник на топла светлина, който равномерно осветява дисплея. В допълнение, екранът E Ink се отличава с ултра ниска консумация на енергия.

Hisense A5C разполага с 4GB оперативна памет и 64GB постоянна флаш памет. Батерията с капацитет 4000 mAh осигурява непрекъснато четене в продължение на поне 62 часа (до 93 часа в икономичен режим). Дебелината на смартфона е само 8,1 мм.

Иновативният модел разчита на осемядрен чипсет Qualcomm Snapdragon 439 и работи под управление на операционна система Android. Hisense си сътрудничи с Jingdong Reading, Palm Reading, QQ Reading, Migu Reading, People Reading и други големи платформи, за да предложи на потребителите възможно най-много съдържание.

В момента Hisense A5C е достъпен за предварителни поръчки от китайски онлайн магазини на цена от 240 долара.

Коментари по темата: „Hisense A5C – първият смартфон с цветен E Ink екран”

добавете коментар...

  1. Радико

    Не бой се ще станат и повече. А ти след няколкогодишно активно използване на сегашните “перфектни” смартфони и толкова няма да разпознаваш с очите си.
    Ще си купя такъв при първа възможност.

  2. ха

    Цели 4096 цвята… Не мога да си представя кой си е губил времето, за да ги брои всичките тези цветове…

Коментар