Genesis Xenon 770: класна мишка за гейминг и работа

Genesis Xenon 770 е мишка с възможност за ултра-кустомизация и забележително висока резолюция
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Genesis Xenon 770 Hybrid е идеална компютърна мишка за гейминг и работа – с огромен брой програмируеми бутони и сменяеми панели, удобна за много приложения, освен игрите, прилягаща на много видове ръце. Резолюцията й достига до 10 200 dpi – това обещава плавно, гладко движение с прецизен контрол.

Матовата повърхност на мишката е нежна на докосване и обещава добър захват без приплъзване, дори и при изпотени ръце. Фина ивица от LED светлина „кантира” тялото на мишката. Диодните светлини в различни нюанси прозират и около скрол-бутона и логото. Изглежда приятно, без да е кичозно.

Скрол-бутонът е с гумирано покритие и се управлява прецизно и с лекота. Отгоре на този „гризач”, до скрола, има и два бутона с плюс и минус, с помощта на които можем да увеличаваме и намаляваме резолюцията. А тя варира в диапазона от 200 до 10 200 dpi.

В комплекта са включени различни пластини и панели. С тях следва да се подменят страничните панели на мишката и плъзгащите й повърхности.

Левият страничен панел, в основния си вид, има 9 програмируеми бутона. На тях чрез софтуерния панел на Xenon 770 могат да се „прикачат” различни функции – идеално за MMO игри, но също и за приложения с множество шорткъти като Photoshop, например.

Ако ли пък всички тези бутони не са нужни някому, той може да подмени страничния панел с опростен – само с три бутона. Десният страничен панел също може да се сменя – с цел ергономичност, тоест за по-широки и по-малки длани. Така може да прилегне на всякакъв вид ръка, дори на най-едрите „лапи”.

Откачването на панелите става лесно: панелите се държат от две магнитни пластини, затова отлепването на пластините е лесно като детска игра. Също толкова лесно е и да се прикачи алтернативният панел.

С две думи, това е мишка с възможност за ултра-кустомизация и забележително висока резолюция, която ще допадне на маниаците на тема прецизност и контрол.

Genesis Xenon 770 е широко достъпна в търговската мрежа у нас. Мишката със сменяеми панели и ултра-висока резолюция се предлага на цена от около 65-70 лв. с две години гаранция.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар