Пандемията ускори навлизането на роботите Starship

Роботите куриери Starship показаха своята полезност в условията на пандемия
(снимка: Starship Technologies)

Броят на роботите Starship, които доставят поръчки на хората в Милтън Кийнс, Югоизточна Великобритания, се удвои за три седмици. Сега в града шетат 70 такива робота, става ясно от официално изявление на компанията.

Куриерските роботи Starship се тестват повече от две години в Милтън Кийнс. Рязкото увеличение на броя им напоследък е резултат от увеличеното търсене на услугата по време на пандемия от коронавирус.

70 робота обикалят улиците на градчето, които са празни поради наложените ограничителни мерки за предпазване от заразата. Всеки робот може едновременно да носи няколко големи пазарски чанти.

Служители на Националната здравна служба (NHS) са обслужвани безплатно от Starship. „В момента ние предлагаме безплатна доставка на всички местни служители на NHS”, казва Хенри Харис-Бърланд, представител на Starship Technologies.

По неговите думи, компанията иска да улесни живота на хората от здравната служба „в тези много трудни времена”. Харис-Берланд потвърди, че компанията обмисля по-нататъшно разширяване на доставките с роботи Starship.

Коментари по темата: „Пандемията ускори навлизането на роботите Starship”

добавете коментар...

  1. :o)

    А скоро ще има и първото ПИРАТСТВАНЕ на безпомощни роботчета 🙂

    Що някой не пита, как се развива бизнеса с тротинетки в София? 🙂

Коментар