Илон Мъск критикува многоядрените процесори

Многоядрените процесори се нуждаят от оптимизация , според Илон Мъск
(снимка: CC0 Public Domain)

Илон Мъск засегна болезнена тема от сферата на компютрите, свързана с ефективността на многоядрените процесори и по-специално – нуждата от оптимизиране на изчисленията.

С провокативна публикация в Twitter шефът на Tesla обръща внимание на факта, че някои от процесорните ядра бездействат при изпълнение на определени задачи. Колажът с работници онагледява колко неефективни са многоядрените процесори – докато един работи, останалите наблюдават отстрани.

Известно е, че бордовият компютър на електромобилите Tesla е базиран на два процесора със собствен дизайн, но един от тях остава пасивен в по-голяма част от времето, според признанията на Мъск. Очаква се скоро този недостатък да бъде отстранен.  

Tesla отдавна обещава, че произвежданите в момента електромобили с нейната марка ще могат да се справят без водач след инсталиране на съответния софтуер и, че компанията вече има цялата необходима хардуерна база.

В краен случай, собствениците на по-стари електромобили Tesla ще трябва да заменят и бордовия компютър, разположен в ниша зад жабката.

Коментари по темата: „Илон Мъск критикува многоядрените процесори”

добавете коментар...

  1. Тони

    А CORE0? 🙂 Или то е отишло за бира 🙂

  2. ха

    Всъщност сърцето си почива на всеки удар и така сумарно работи доста под 100%. За разлика от него мозъкът като цяло никога не спира. Да една част като спре, то други части си работят и обратно.

  3. 1913

    То има едно нещо дето се казва многонишковост и решава този проблем. Мултитрединг на български.

  4. Anonymous

    То и мозъка ти трябва много рядко.
    Само сърцето бъхти като роб.

Коментар