Tesla причинява главоболие на конкурентите

500 000 машини Tesla функционират като единна невронна мрежа
(снимка: CCO Public Domain)

Електрическите автомобили на Tesla са недостижими за останалите авто-производители по редица показатели. Тяхното превъзходство не е просто измислица на феновете на компанията, а се признава и от конкурентите, макар и не публично.

Tesla Model S излезе на пазара през 2012 г., но все още възможностите на този модел са недостижими за повечето други автомобили, независимо от цената. Акцент в електромобилите на Tesla са съвременните цифрови технологии – от функцията за автопилот до възможността за актуализиране на софтуера по въздуха.

Изпълнителният директор на Volkswagen Хърбърт Дис е угрижен от лидерството на Tesla, което му причинява главоболие, става ясно от публикация в Electrek. Разбира се, Дис не признава публично в това – статията се позовава на документ от вътрешната поща на германския концерн.

„Това, което ме интересува най-много, са възможностите на системите за помощ на водача. 500 000 машини Tesla функционират като единна невронна мрежа, която непрекъснато събира данни и предоставя на клиента нов опит в шофирането на всеки 14 дни. Никой друг производител на автомобили не може да направи това днес”, казва Дис и признава, че пред компанията има дълъг път, за да настигне Tesla.

По неговите думи, клиентите харесват също интегрирането на възможностите за управление на машината в приложение за смартфон и създаването на потребителски интерфейс около огромния централен екран на машината.

Дис е изпълнителен директор на Volkswagen, което означава, че неговата загриженост не е само на думи. Твърди се, че германският автомобилен гигант възнамерява да създаде нова организация, която да изпълни плана за „догонване на Tesla”.

Коментари по темата: „Tesla причинява главоболие на конкурентите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Tesla Fired 300 Janitors And Bus Drivers While Musk’s Wealth Grew By $650 Million In April

Коментар