Huawei: САЩ винаги ще бъдат наши добри приятели

Huawei не възнамерява да сменя американски доставчици с други, казва Рен Женфей
(снимка: Huawei)

Рен Женфей, китайски предприемач, основател и президент на една от най-големите телекомуникационни компании в света, заяви в скорошно интервю, че Huawei Technologies няма да се откаже от използването на американски компоненти в своите мобилни телефони.

САЩ винаги ще останат добри приятели на Huawei, казва Женфей, цитиран от китайския източник My Drives. Лидерът на компанията отбелязва, че миналата година Huawei е придобила от САЩ компоненти за мобилни телефони на стойност 18,7 милиарда долара.

Година по-рано поръчките на Huawei към компании от САЩ възлизаха на около 11 милиарда долара, което показва тенденция на растеж в бизнеса на фирмата с американските производители.

Не всички американски политици са единодушни по отношение на санкциите срещу Huawei. Много компании от САЩ са одобрени от Министерството на търговията да доставят компоненти на Huawei, коментира Рен Женфей.

„Следователно, нямаме намерение да сменяме американски доставчици с други”, казва президентът на китайската компания.

Дисекцията на флагманския смартфон Huawei P40 показва, че в устройството се използват компоненти от различни американски разработчици, включително Qualcomm, Skyworks, Qorvo и др.

Коментар