Equinix разширява достъпа до услугите си в ЕМЕА

„ECX Fabric ще позволи на клиенти от страната и региона да улеснят своя достъп до едни от най-големите доставчици на облачни решения”, заяви Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix България
(снимка: ruzhin / предоставена от Equinix)

Глобалната компания за взаимосвързаност и центрове за данни Equinix започва голямо разширяване на достъпа до услугата си ECX Fabric на 7 нови пазара в региона ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка), сред които и България.

Разширяването на Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric) ще подпомогне глобалния бизнес при опростяване на хибридните и мулти-облачните инфраструктури, подчертаха от компанията. Услугата ще бъде разширена в София, Барселона, Брюксел, Женева, Истанбул и Лисабон, а в допълнение и в Хамбург през второто тримесечие на годината.

ECX Fabric е глобална услуга за взаимосвързаност, достъпна на 45 стратегически пазара, която позволява на компаниите да обменят данни при необходимост между различни градове през директни частни връзки, като така подкрепя дигиталната трансформация.

Услугата осигурява скалируемост, гъвкавост и свързаност през портал за самообслужване или посредством API. През един порт клиентите, намиращи се във всеки пазар с функциониращ ECX Fabric, могат да създават и управляват връзки при необходимост пo унифициран начин в цял свят.

В усложнената пазарна среда редица организации ускоряват дигиталната трансформация, отдавайки приоритет на хибридните и мулти-облачни решения. Именно в отговор на тази промяна, Equinix разширява предлагането на ECX Fabric в ЕМЕА, като увелича възможностите за глобална взаимосвързаност в рамките на Platform Equinix. Бизнесът и доставчиците на мрежови и облачни услуги могат да скалират дейността си толкова бързо, колкото го изисква дигиталната икономика.

Дигиталната трансформация подхранва нуждата от виртуални мулти-облачни инфраструктури по заявка. Компаниите от цял свят вече използват виртуални връзки, за да разширят обхвата си до нови региони. ECX Fabric подпомага прехода към възприемане на мулти-облачни решения, като свързва дистрибутираната инфраструктура и дигиталните системи в глобален мащаб директно, защитено и динамично в Platform Equinix.

Platform Equinix е динамична платформа на центрове за данни и взаимосвързаност, която е от ключово значение за всеки бизнес, внедряващ хибридни мулти-облачни решения близо до потребителите си. С глобално покритие, включващо над 200 International Business Exchange (IBX) центъра за данни, Platform Equinix поддържа много голям дял на директна публична свързаност с облачни доставчици, както и екосистемата с най-висока степен на физическа и виртуална взаимосвързаност.

„ECX Fabric ще позволи на клиенти от страната и региона да улеснят своя достъп до едни от най-големите доставчици на облачни решения, сред които Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure и Google Cloud в Platform Equinix – посредством Platform Equinix, чрез глобална, софтуерно-дефинирана взаимосвързаност”, коментира Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix България.

Тъй като Equinix предлага директен достъп до много висока концентрация на свързаност с облачни доставчици, „ECX Fabric е идеално пригоден, за да отговори на предизвикателствата, свързани с мулти-облачната мрежова свързаност, пред които се изправят клиентите”, поясни Николов.

Посредством един порт в платформата, компаниите могат бързо да се свързват с най-големите екосистеми от облаци, мрежи и партньори на ECX Fabric, включително компании предоставящи облачни технологии, които не са налични в момента за директна връзка в рамките на местния пазар.

„Вече имаме примери на мрежи за разпространение на съдържание, които се възползват от предимствата, предлагани от ECX Fabric”, допълни Николов.

Коментар