Още един футболен отбор ще разчита на Acronis

Японският футболен отбор Yokohama Marinos заложи на киберзащита от Acronis
(снимка: Yokohama Marinos)

Четирикратният победител в японската професионална футболна лига Yokohama Marinos ще използва решенията на Acronis за киберзащита при създаване на резервни копия, съхранение, синхронизиране и споделяне на файлове, съобщиха от ИТ компанията.

В рамките на глобалното технологично партньорство, Acronis ще предоставя киберзащита на футболния клуб, за да му помогне да бъде #CyberFit и да е готов да поеме технологичните предизвикателства през 2020 г. и след това. Вчера компанията обяви подобно партньорство с Washington Redskins от американската NFL.

Във футбола от най-високо ниво екипите разчитат на данни, за да преразгледат собствените си резултати и да анализират противниците. Разработването на печеливш план за игра включва внимателен анализ на много ключови елементи, включително пропуски, докосвания, поставени цели, игрални топлинни карти и много други, които се изучават преди, по време и след всеки мач, за да се получи конкурентно предимство пред противника.

Технологиите, и по-точно данните, са все по-важни за екипите в тази непрекъснато развиваща се цифрова ера. Толкова много, че през дните на важни мачове, данните са достъпни чрез iPad в съблекалнята на Yokohama Marinos, така, че играчите да могат да преглеждат историята на данните със своите треньори и да правят корекции в последните минути преди играта. От ключово значение е екипът да анализира данните и след мача.

През 2020 г. обаче ситуацията се промени. COVID-19 постави спорта в режим на изчакване в целия свят, но, за съжаление, не и киберпрестъпниците. Те увеличават мащаба на своята дейност с рансъмуер, софтуер за фишинг и други съвременни атаки, което прави киберзащитата на данни и системи и това, да бъдеш #CyberFit, по-важни от всякога.

С помощта на Acronis данните, приложенията и системите на Yokohama Marinos ще бъдат напълно защитени, заявиха от компанията. Технологиите и решенията на Acronis са проектирани около принципа, известен като Петте вектора на киберзащитата, а именно безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS).

Най-новото решение Acronis Cyber Protect се грижи за сигурността, създаването на резервни копия и защита от зловреден софтуер, покривайки всичките пет вектора на киберзащитата. То автоматизира реакцията при възникване не заплахи, като значително повишава ефективността на киберзащитата.

„Технологията на Acronis е напълно подходяща за цифрово интензивна среда… и ще помогне на Yokohama Marinos да остане #CyberFit, като защитава ценните си данни при натоварвания и гарантира надеждността на ИТ”, заяви Сергей Белоусов – основател и изпълнителен директор на Acronis.

Коментар