Пазарът на смартфони пада до нивото от 2013 г.

Почти всички производители на смартфони регистрират спад в продажбите
(снимка: CCO Public Domain)

Пандемията от коронавирус ще повлия много сериозно върху световния пазар на смартфони. Ревизираните прогнози на анализаторите са доста притеснителни за играчите от индустрията.

Нов доклад на DigiTimes твърди, че през настоящата година продажбите на смартфони ще намалеят с 15% до около 1,15 млрд. бройки – това съответства на нивото от 2013 година.

Трябва да се има предвид все пак, че от 2014 г. насам обемът на продажбите на смартфони се колебае в тесни граници и на практика не се е увеличил съществено в последните шест години.

Почти всички производители на смартфони регистрират спад на продажбите тази година, но все още не е ясно кой ще пострада най-много, отбелязват анализаторите.

Така например, Samsung намали двойно поръчките на компоненти за смартфони, а конкурентът Apple прогнозира значителен спад и вече съкрати поръчките за производство на iPhone 11 за второто и третото тримесечие.

Коментари по темата: „Пазарът на смартфони пада до нивото от 2013 г.”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Ужас. Пълно е със загубенящи и бедняци в този свят, за съжаление. Важното е обаче ние, умните, да продължаваме всяка година да си сменяме телефона през 1-2 години, за да може да движим икономиката на замръсяването.

Коментар