Windows 10 вече управлява музиката в смартфона

Приложението Your Phone се сдоби с функция за управление на музиката в смартфона
(снимка: Windows блог)

Microsoft продължава да развива приложението Your Phone за операционна система Windows 10. Най-новата актуализация добавя дългоочаквана функция – управление на музиката на смартфона директно от компютъра.

Your Phone вече позволява на потребителя директно от компютъра си да разбере каква музика се възпроизвежда на смартфона, да я спре и пусне, да прескочи песен, да прегледа албум. Предполага се, че по този начин потребителите ще се разсейват по-малко със смартфоните си, докато работят на Windows 10 РС.

С помощта на падащо меню можете да превключвате между различни източници на музика. Поддържат се както медийния плейър на смартфона, така и стрийминг услуги като Spotify, YouTube Music и Apple Music.

Новата функция на Your Phone е съвместима с мобилни устройства под управление на Android 7 Nougat или по-модерна версия на платформата. На компютъра трябва да е инсталирана версия на Windows 10 от октомври 2018 г. или по-нова.

Според Microsoft, работата по новата функция все още продължава, тя е в тестова фаза. Сред известните недостатъци е липсата на поддръжка за видеоклипове в YouTube и Audible.

Компанията уточнява, че функцията се разпространява постепенно сред участниците в тестовата програма Windows Insiders. Приложението Your Phone е свободно достъпно за изтегляне от сайта на Microsoft

Коментар