Тим Кук: iPhone SE е по-бърз от най-бързия Android смартфон

Тим Кук насърчи потребителите на Android да си купят iPhone SE
(снимка: Tim Cook / Twitter)

Шефът на Apple Тим Кук направи провокативно изявление по отношение на Android смартфоните, коментирайки резултатите на компанията за първото фискално тримесечие на 2020 г.

По неговите думи, най-евтиният смартфон на Apple, т.е. iPhone SE, изпреварва по производителност най-скъпите и най-бързи флагмани в света на Android.

„iPhone SE има невероятна цена, много е достъпен и работи по-бързо от най-бързия Android телефон. Той има изключителна стойност”, казва Тим Кук, цитиран от My Drives.

iPhone SE отскоро се предлага на световния пазар. Цените на най-достъпния смартфон на Apple в България започват от 929 лв., съдейки по офертите на един от основните телеком оператори.

Шефът на Apple се надява, че iPhone SE, който по неговите думи има впечатляваща производителност за цената си, ще привлече повече потребители на Android.

„iPhone SE играе роля във всеки регион, но очаквам да се представи по-добре на места с по-нисък среден доход. Очаква се също така да привлече много потребители на Android”, коментира Кук.

Междувременно, Apple отчете приходи в размер на 58,313 милиарда долара за първото фискално тримесечие на 2020 година, което е ръст от 1%.

Продажбите на iPhone възлизат на 28,962 млрд. долара, спрямо $31,051 млрд. долара за същия период на предходната година.

Спадът в приходите от iPhone на годишна база е 6,8%. Очевидно, под влиянието на пандемията от коронавирус, продажбите на iPhone са намалели значително.

Но Тим Кук отрече твърденията, че с пускането на iPhone SE компанията коригира ценовата структура на своя флагмански продукт.

„Ние предоставяме най-добрите продукти на разумни цени и тази основна стратегия изобщо не се е променила. iPhone SE е много популярен продукт и връщането му обратно [на пазара] е наистина страхотно”, коментира CEO-то на най-голямата ИТ компания.

Коментари по темата: „Тим Кук: iPhone SE е по-бърз от най-бързия Android смартфон”

добавете коментар...

 1. ха

  Вземете си котка за бодигард. Тя е много по-бърза и от най-бързият ви в момента охранител…

 2. Anonymous

  Вярно е

 3. op

  Имам Huawei P Smart (2019) за под 300 лв. и е като пушка. рано или късно ще се повреди или остарее, айфон също.

 4. 112

  И е с най-бързото 5G …..

 5. Мильо

  Шегаджия е

 6. сельо

  Имат бройки за продаване просто, всичко е пари хора:)
  Вижте аз винаги съм ползвал андроид, айфона също е добър телефон, но цената му е в пъти повече без нищо повече.. това е дразнещото! Живи и здрави

 7. Хакер

  Навремето имах айфон. Счупи се и си взех андроид. Никога няма да се върна на айфон.

 8. Симо

  Дали ама надали, моя Razer Phone 2 е по бърз от всеки iPhone, а да не говорим за Asus Rog 2 phone…

 9. Dinoas

  Що ли господин Кук си мисли , че сме а андроид телефони само заради хардуера? Горкия си няма никаква идея какво е софтуер явно, защото ябълката е ограничен и лимитиран продукт.

 10. Шефа.

  Е най накрая да ни разсмеят тези шутове!!! Има ли още идиоти да си купуват боклукфони ябълко???

 11. на ви една бързина

  بٍٍٍٍََُُُِّّّْرٍٍٍٍََُُِِّّّْآٍٍٍَُّ, بٍٍٍٍََُُُِّّّْرٍٍٍٍََُُِِّّّْ

  بٍٍٍٍََُُُِّّّْرٍٍٍٍََُُِِّّّْآٍٍٍَُّ, بٍٍٍٍََُُُِّّّْرٍٍٍٍََُُِِّّّْ

Коментар