Новият Internet Explorer 7 е достъпен за изтегляне

Версия 7 на най-популярния браузър Internet Explorer е окончателно готова и достъпна за даунлоуд от сайта на Microsoft. Новината идва след няколкомесечни тестове на продукта.
Промените в IE 7 са в много аспекти. Microsoft е довабила поддръжка на уеб стандарти, RSS и етикети. Новият браузър предлага също защита от фишинг измами.
Според последно проучване на OneStat, Internet Explorer започва да възвръща част от отстъпения си пазарен дял на конкурентния браузър Firefox. В момента IE има 85,9% от пазара, което е 2,8% нарастване в сравнение с дела през месец юли.
Firefox държи 11,5% и отбелязва намаление с 1,4%. Неговите издатели от Mozila Foundation обаче са съвсем близо до пускането на новата версия Firefox 2, която в момента е в етап на последни бета тестове.
Microsoft предлага опция за потребителите на Firefox да инсталират IE ъпдейт, без той да става подразбиращият се браузър. И дори без да пита потребителите дали искат да превключат към него.
Бета тестерите на IE 7 ще получат тази седмица финалната версия на браузъра чрез автоматичен ъпдейт. От следващия месец и потребителите на IE 6 ще започнат да получават автоматично новия браузър, но ще имат опцията да решават дали да го инсталират.

Коментар