Над 50 милиона китайци вече ползват 5G

Броят на потребителите на 5G в Китай превишава 50 милиона към края на март
(снимка: CC0 Public Domain)

Китай влезе в ерата на 5G комуникациите, ако се съди по последните данни, публикувани от Министерство на промишлеността и информационните технологии, които отразяват проникването на мрежите от пето поколение в страната.

На територията на Китай вече са изградени 198 000 базови станции за 5G, а броят на потребителите на новите мрежи превишава 50 милиона. Потвърждават се прогнозите на анализаторите, че Китай ще оглави 5G пазара.

Към 20 април са одобрени 95 модела смартфони с поддръжка на 5G. Стартовите цени на 5G устройствата паднаха до 1999 юана (около 283 долара), което ги прави достъпни за масовия потребител.

Според официалните данни от трите основни оператора в Китай, лидер на пазара е China Mobile с 32 милиона абонати на 5G. Второ място заема China Telecom с 16,6 милиона 5G потребители, а China Unicom има по-малко от 2 милиона.

Министерството на промишлеността и информационните технологии се ангажира да подкрепя компаниите за мобилни телефони в R&D и иновациите, за да предложат на пазара широка гама от 5G устройства с висока производителност.

Ще бъдат насърчени и телеком операторите да оптимизират потреблението на 5G услуги чрез настройки на пакетите, постепенно намаляване на тарифите, популяризиране на VR/AR технологиите, събитията на живо, игрите и други приложения за новите мрежи.

Коментари по темата: „Над 50 милиона китайци вече ползват 5G”

добавете коментар...

  1. dedo

    Anonymous, на кого всъщност говориш тук? Да нямаш шизофрения, да ти се привиждат как китайци четат този сайт и по-специално твоите бъртвежи? И то не кои да са китайци, а именно тези които решават и създават 5Г мрежата! Хващаш самолетчето и беж към Китай! Там лично проверяваш дали информацията е вярна – броя на станциите, броя на потребителите, броя на измрелите от 5Г, броя на запалените станции! Документираш надлежно всичко и после смело, открито и неанонимно тръгваш по съответните фирми и институции да ги заплашваш на чист китайски!

  2. Anonymous

    Гениално! Как да накараме всяка селска шматка да си хареса 5Г тъпфон? Ами много просто – казваме, че еди-къде на майната си някаква голяма цифра гове.. хора вече ползват вълшебните 5Г тъпфони. Няма да обръщаме внимание, че като пламна Китай от познайте кое заболяване, хората масово започнаха да палят и режат с шмиргели точно 5Г станциите. Ама трябва да кажем в интерес на 5г компаниите, че това се случва, защото тия хора са необразовани тъпанари, а не защото собствения им живот беше на линия и беше жизнено важно имунитета им да не бъде занижаван от 5Г облъчването. То сигурно и властите в Китай и Италия спряха антените защото и те са необразовани тъпанари. Предайте го на поръчителите си: ковчезите нямат джобове, затова не можете да купите всички, а боклукчавата ви недоработена технология е вредна. Колкото и да изнасилвате правителствата, колкото и да подкупвате “почтените” мисирки, фактите няма как да ги скриете. Много по-големи тарикати от вас изгоряха, защо се мислите за недосегаеми? Толкова ли не ви стига акъла, че колкото повече хора увредите, толкова повече хора ще ви преследват после? Доживот ли искате да се оглеждате през рамо като есесовците от концлагерите след втората световна война?

Коментар