Apple патентова коригиране на изпратени съобщения

Потребителите на iPhone ще могат да редактират вече изпратени текстови съобщения
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова патентна заявка на Apple предизвика интерес сред наблюдателите на технологичния пазар. Документът, за който съобщава My Drives, описва възможност за промяна на вече изпратени текстови съобщения.

Въпреки че използването на текстови съобщения намалява в последните години, за много потребители те все още са незаменима функция. Какво се случва обаче, когато изпратите грешно текстово съобщение?

Обикновено в такива случаи потребителят изпраща повторно вече коригирането съобщение, което е досадно занимание. Друга опция е забавяне на изпращането на съобщението с 1 минута, през която потребителят може да открие грешката си и да поправи текста.

Новият патент на Apple предвижда възможност за редактиране на вече изпратено съобщение, която се активира чрез продължително натискане върху съобщението. Получателят ще вижда новото съдържание, означено като „редактирано”, а също така и оригиналното текстово съобщение.

В допълнение към тази функция, патентът описва и други нови функции като поддръжка на езиков превод на съобщенията, показване на лична информация, обединяване в групи и едновременно разглеждане.

Съдейки по описаните технологии в патента, Apple вероятно подготвя „основен ремонт” на своето приложение iMessages за iPhone. Може да се очаква, че в близко време промените ще влязат в сила.

Коментари по темата: „Apple патентова коригиране на изпратени съобщения”

добавете коментар...

 1. bubba

  алоу, автора, прочетете о-добре какво патентоват. Не могат да патентоват нещо, което лежи на отделен тип комуникация, върху отделен протокол с десетки условности. Така както стее го написали излиза, че Аплле слагат ръка на базова мобилна комуникация, смешно и невъзможно. Прав е Танзопен, патентоват единствено едитване на месидж в техен си месинджър. Да видим аз как ще го получа тоя СМС на Андроида или на Нокиа с фенерче за 5 лева от 2008-ма…. 😀

 2. Танзопен

  Няма ти технически редактор в TechNews?

  Ще редактира iMessage, ако и подателя и получателя на на iOS и са включили iMessage.
  Не SMS.
  Патентоват редактиране в собствения си менинджър.

Коментар