WeChat – удобен инструмент за чат и от компютъра

WeChat улеснява чат комуникацията, поддържа операции директно и от компютъра
(снимка: WeChat)

Както подсказва името му, WeChat е лесно за използване приложение, което ви позволява да поддържате връзка с приятелите си и да управлявате разговорите и файловете директно от компютъра.

Настройката на приложението е проста и няма да ви отнеме много време. Важно е да знаете, че е необходимо да инсталирате приложението и на мобилния телефон, тъй като в противен случай няма да можете да се удостоверите и да получите достъп до вашите контакти и файлове.

Няма нужда да използвате специализиран QR скенер за удостоверяване, а по-скоро специализирания скенер от приложението. Въпреки че може да изглежда като допълнителна пречка, това всъщност е функция за сигурност.

След като влезете в приложението, веднага ще получите достъп до месинджъра и чатовете и ще можете да създадете резервно копие на вашите разговори от прозореца за настройки. Тъй като смартфонът е свързан с компютъра, съобщенията ще бъдат огледални на двете устройства.

Удобството на приложението е в това, че можете да споделяте изображения, документи и други файлове направо от компютъра. Вашите приятели и колеги ще получат файловете незабавно, независимо дали използват WeChat на своя телефон или компютър.

WeChat позволява лесно прехвърляне на файлове между компютъра и смартфона
(снимка: TechNews.bg)

Приложението предлага също и облачно хранилище, в което можете да добавяте файлове и да ги използвате по-късно на компютъра си.

Друга забележителна функция е инструментът за моментна снимка – опция, която ви позволява да направите и изпратите снимка от екрана. Можете да добавяте форми и текстове, както и избрана секция от работния десктоп.

В заключение, ако месинджърът е основното приложение, което използвате на вашия смартфон или таблет, WeChat за компютър ще ви помогне да създавате по-лесно резервни копия, да комуникирате по-удобно в чатове и да прехвърляте файлове между компютъра и мобилното устройство без никакви пречки.

Даунлоуд: WeChat

Коментар